Горивата у нас  леко ще поевтинеят за  предстоящите Коледни празници, прогнозира председателят на

...
Горивата у нас  леко ще поевтинеят за  предстоящите Коледни празници, прогнозира председателят на
Коментари Харесай

Прогноза: Горивата у нас ще поевтинеят за Коледа

Горивата у нас  леко ще поевтинеят за  предстоящите Коледни празници, прогнозира председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

За седмица бензинът у нас поевтиня с 5 ст., а дизелът с 4 ст. за литър. В момента междинната цена на бензин А-95 по колонките е 2,81 лева за литър, а на дизела -3,24 лева за литър.  Автогазта пък се продава за1,17 лева./л., показа проверка на " Мениджър нюз ".

" За момента все пак че през днешния ден Европа към този момент не може да получава петрол от Русия, а нефтът, който е получила до през вчерашния ден, ще може да го продава като подготвени артикули до 5 февруари, цените са постоянни на фона на последните 2 седмици и понижението от двете седмици. Днес сутринта котировките още веднъж са с наклонност към понижаване. По всичко проличава, че може би ще посрещнем Коледните празници с цени по-ниски от тези в ноември, по колонките на българските бензиностанции. Цените на горивата могат да тръгнат нагоре след Нова година но това ще зависи от доста фактори ", изясни Живодар Терзиев пред БНР. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР